Mijn verslaving!

Heerlijk, altijd zo’n heftige titel, voor een best licht onderwerp! Mijn verslaving is namelijk helemaal zo erg nog niet. En zeker niet schadelijk. Het is alleen wel slecht voor de portemonnee, maar daarbij leert Jaxx wel weer veel door deze verslaving. Ik ben verslaafd aan boekjes: prentenboeken!

Vanaf de leeftijd van 2 maanden, lees ik Jaxx al voor. Ik vind het ten eerste heel erg leuk en ten tweede wilde ik Jaxx laten wennen aan een bedtijd ritueel! Jaxx weet nu dat we na het douchen, een flesje drinken en een boekje gaan lezen. Hij kijkt altijd zijn ogen uit! We hebben al best veel prentenboeken verzameld en ik wil graag mijn favoriete prentenboeken laten zien.

De Gruffalo

Hier zag ik menig review over en stuk voor stuk enthousiast! Ik kon dus niet achterblijven. Ik bestelde hem bij een website waar ze hem aanboden voor €5,- exclusief verzendkosten. Op andere sites was hij €14,99. Koopje! Twee dagen later viel het boek op de mat en diezelfde avond begon ik Jaxx er uit voor te lezen. Jaxx is nog te klein om er een mening over te hebben, maar ik vind het een leuk boek! De zinnen rijmen op elkaar en de prenten zijn werkelijk prachtig. Het is best een lang verhaal, maar Jaxx kan in de tussentijd precies zijn flesje leeg drinken. Ik zeg: kopen!

Woezel en pip

Ik ga regelmatig naar de Kruidvat en altijd koop ik even langs de speelgoed afdeling. De koopziekte is met de komst van Jaxx alleen maar erger geworden! En toen zag ik ze liggen: de boekjes van Woezel en Pip. Ze kosten per stuk €3,99 en bevatten echt hele leuke korte verhalen. De prenten zijn ook erg leuk en duidelijk te herkennen voor kleine kindjes. Jaxx kijkt altijd vol bewonderingen naar de tekeningen! De verhalen zijn simpel, maar er zit wel altijd een educatieve boodschap in: ze leren er wat van. Elk boek heeft ook een ander thema. De Woezel en Pip boeken zijn ook favoriet bij mijn vriend om voor te lezen!

Kikker & zijn vriendjes

Dir was het eerste boekje wat ik voor Jaxx kocht. Ik vind deze boeken ontzettend mooie prenten hebben en de verhalen zijn zo lief. De verhalen gaan over goede vriendschappen en dat vind ik een hele goede boodschap om Jaxx mee te geven. Ik kocht dit boek wederom bij Kruidvat voor €3,99. Verder op internet zie ik ze voor €13,95. Best prijzig dan. Ik heb ook nog een klein boekje: kikker is ziek. Dit is een kort verhaal. Wel een leuk boekje voor als je even wat minder tijd hebt, maar het bedritueel niet wilt overslaan. Dit geldt ook voor de boekjes van Nijntje.

Dit waren de prentenboeken die ik even apart wilde toelichten. Ik ben heel benieuwd of jullie net zo’n verslaving hebben als ik?! En vanaf welke leeftijd begon je met voorlezen aan je kleintje?

Liefs, Tamara

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *