Mama, waar ben je?

Ieder kindje gaat door deze fase: eenkennigheid en verlatingsangst. Het ene kindje heeft er meer last van als de andere. En de ene mama gaat er weer anders mee om als de andere mama. Jaxx heeft sinds twee weken ‘last’ van deze fase.

Jaxx sliep vanaf ongeveer 4 maanden echt door. En dan bedoel ik; om 19:00 naar bed, om 23:00 een droomvoeding en om 07:00 pas weer wakker. Heerlijk! Hier had ik stiekem wel een beetje naar uitgekeken. Tot het 2 weken geleden abrupt stopte. Jaxx werd letterlijk ieder uur wakker ‘s nachts en het naar bed brengen ‘s avonds was een strijd geworden. Zodra ik de kamer verlaat of ook maar een stap bij zijn bedje vandaan zet, zet hij het op een brullen! Ook ‘s nachts is het onrust en verdriet.

Na een week ben ik toch maar naar de huisarts gegaan. Hij kan lichamelijk natuurlijk wat mankeren. Jaxx was wel flink verkouden en hoestte veel in bed. De huisarts vertelde dat Jaxx een bovenste luchtweginfectie heeft. Ah, dat verklaart alles! Nou, niet alles. De verkoudheid is bijna weg, we zijn weer een week verder, en nog is het naar bed gaan een strijd. Bij mij dan….

Ik was zo moe van alle nachtelijke taferelen, dat ik op een avond tegen Dami├źn zei: breng jij hem maar naar bed hoor. Jaxx zeurde wat en viel al snel in slaap. Hoe kan dat, dacht ik? De volgende avond probeerden we het weer. En, ja hoor, meneer viel al snel in slaap. In eerste instantie dacht ik dat het tij was gekeerd, maar de volgende avond was het weer als vanouds. Ik bracht Jaxx naar bed en hij begon weet te brullen als ik weg liep.

En toen ging er een lampje branden; Jaxx heeft verlatingsangst. En dan met name bij mij. Diezelfde week gingen de slaapjes overdag ook alleen goed als hij bij mij lag. Ook wanneer ik naar het toilet liep, begon hij te brullen. Bij de gastouder ging het gelukkig goed, maar door anderen vastgehouden worden, wilde Jaxx absoluut niet. Vooral niet als ik in de buurt was. De eenkennigheid was ook geboren.

Inmiddels gaat het iets beter, doordat ik er aan toe geef en Jaxx gewoon meer aandacht geef. Ook leg ik hem bij mij in bed, als het slapen in zijn eigen bed echt niet wilt lukken. Gisteravond hebben we heerlijk rustig op de bank kunnen zitten, want Jaxx lag te slapen. Vannacht was hij helaas weer meerdere malen wakker.

Het is een fase, het gaat over…

Liefs, Tamara

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *