Tag: mijn leven als mama

Ik hou van tags en vragenlijsten, soms schaamteloos even klagen en een perfecte manier om iemand goed te leren kennen. Zo ook vandaag! Ik doe, uiteraard speciaal voor jullie, de “Mijn leven als mama” tag. Lezen jullie gezellig mee?

Ben jij een werkende of een thuisblijfmama? 

Ik ben een werkende en ook nog een studerende mama. Op dit moment zit ik middenin de scriptiestress van mijn HBO opleiding toerisme. Nog hopelijk een paar maandjes en dan ben ik afgestudeerd! Daarnaast werk ik nog zo’n 20 uur per week in een buitensportwinkel en ben ik natuurlijk altijd nog fulltime mama 😉

Zou je het anders willen?

Ik zou het wel heel fijn vinden als ik strak mijn studerendefase af kan sluiten. We wisten vooraf waar we aan zouden beginnen en ik wist echt wel dat het pittig zou worden, maar door de wat slechte start met Senn was het toch nog net een tikkeltje pittiger dan we vooraf gehoopt hadden. Helemaal niet erg, maar het zou veel stress en grijze haren schelen als ik afgestudeerd ben hihi. Qua werkuren vind ik dit vooralsnog wel heel fijn, ik ben ook graag samen met Senn en vooral op deze leeftijd vind ik het heerlijk om hem vanalles te leren en hem te zien opgroeien.

‘Mijn kindje slaapt altijd in zijn eigen bedje’

Ohhh echt wel! Natuurlijk knuffelen we soms wel eens in het grote bed, maar Senn slaapt altijd in zijn eigen bedje. Rust, regelmaat en ritme zijn echt onwijs belangrijk voor hem, hier hoort een vaste slaapplek ook bij. Het was in het begin een beetje lastig, maar we hebben nu wel onze weg hierin gevonden.

Beste aankoop voor mijn kindje is.. 

Uhm.. Al het mega gekleurde speelgoed waar ook nog eens geluid uit komt haha. We zijn ooit met grijs en pastel kleurtjes begonnen, want dat stond zo leuk. Al snel kwamen wij tot de conclusie dat pastel niet top is voor baby’s en zo verdween al het pastel en zijn er alleen nog maar felle kleurtjes te vinden in dit huishouden. (Het went, geloof me.)

Hoeveel kinderen wens je?

Ik riep altijd stellig dat ik 3 kindjes wilde, ik kom tenslotte ook uit een gezin met nog twee zussen en vond het heerlijk om altijd iemand te hebben om mee te spelen. Toch, na deze moeilijke start en zware periode weet ik wel dat we het even rustig aan gaan doen haha. Een tweede komt er sowieso, misschien ook wel een derde, maar we hebben nog tijd zat. Ik ben nog jong, de tijd begint nog niet te dringen, dus eerst weer even fijn genieten!

Hoevaak per maand heb jij datenight met je vriend?

Uh, nooit.. Nee serieus, we gaan vrijwel nooit samen weg. Toevallig laatst een keertje in de avond, maar dat was omdat we een afspraak hadden met de bank. We gaan binnenkort wel samen een nachtje weg en we willen wel wat meer tijd vrij maken om samen op pad te gaan, maar het schiet er vaak gewoon bij in.

Favoriete bezigheid van je kindje?

Hij vind spelen super fijn en maakt daarbij veel geluidjes. Lekker geinen met papa en met mama doet het altijd goed haha.

Heb je tijdens je zwangerschap een miskoop gedaan?

Pfoeh, we hebben enorm veel gekocht tijdens mijn zwangerschap haha en hier zaten ook zeker dingen tussen die we absoluut niet gebruikt hebben. Maargoed, dat is niet zo gek bij een eerste kindje. Je wilt tenslotte je kindje alles geven en niets vergeten. Onder het motto: ‘beter te veel dan te weinig’ mochten we best shoppen 😉

Hebben jullie een grotere gezinsauto gekocht?

Nee 🙂 Wel komt er een tweede autootje, maar met de auto die we nu hebben lukt het prima! De kinderwagen past erin, Senn past erin, Peter past erin en zelf ik kan er nog bij!

Ben je nu zwaarder of lichter dan tijdens je zwangerschap?

Ik ben nu lichter, had ik totaal niet verwacht, maar tijdens de eerste weken na de geboorte van Senn vlogen de kilo’s eraf door de borstvoeding. Dit is eigenlijk ook niet meer terug gekomen haha..

Wat is je droomvakantie met kids?

Oké, met een kindje dan. Maar ik vind kamperen echt geweldig. Vroeger en eigenlijk tot een paar jaar geleden ging ik altijd nog met mijn ouders mee kamperen, lekker met de tent naar Frankrijk of Spanje en de hele dag buiten vertoeven. Nog vind ik dat heerlijk! Als kind zijnde heb je lekker de vrijheid en vriendjes en als ouder zijnde kan je heerlijk ontspannen.

Wat is er veranderd aan je leven sinds je mama bent?

Alles! Haha, op het feit na dat ik nog studeer, is werkelijk alles veranderd. Ik ben onwijs druk, zit nooit meer stil en ben mezelf echt helemaal tegen gekomen. Ik heb mezelf op een manier leren kennen die ik nog niet kon en heb meer power dan ik ooit had gedacht.

Mijn hart smelt als ik… 

… een schatlach van Senn krijg. Wat is dat genieten! Nog kan ik tranen in mijn ogen krijgen wanneer ik Senn zo blij en vrolijk voor me zie. Hij heeft echt mijn hart gestolen!

Waar shop jij de leukste kinderspullen?

Absoluut bij de Hema! Ben echt groot fan van alles wat ze daar verkopen haha, menig maandsalaris gaat op aan de Hema. Ook ben ik fan van de Zeeman, Zara en H&M. Allemaal heerlijke winkels met superleuke spullen voor kindjes.

Favoriete mama make-up en verzorgingproducten.

Ik zweer bij de zeepjes van Rituals en een fijne mascara van de Etos. Heerlijk om mee wakker te worden en mijn enorme wallen mee te verbergen haha.

Heb je altijd al een kinderwens gehad?

Zekerweten! Ik wist al heel snel dat ik kindjes wilde en ook bij mijn vriend zat deze wens goed. Toen wij eenmaal samen waren was voor ons de tijd al snel rijp en begonnen we serieus na te denken over een kindje in ons leven, van het één kwam het ander en zo ben ik op mijn 22e mama geworden van een heerlijk ventje!

Hopelijk hebben jullie mij nog een beetje meer leren kennen! 

Liefs

Erin

2 Reacties

 1. juni 15, 2017 / 11:26 am

  Leuk om je zo een beetje te leren kennen. Ik ga ‘m ook invullen!

  • 74696026
   juni 17, 2017 / 12:46 pm

   Hoi Mandy,

   Leuk! Laat je het weten als hij te leZen is?

   Liefs, mamakeertwee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *