Dé mama tag!

Ik kwam op internet meerdere blogs tegen met de mama tag. Dat houdt kort in; een aantal vragen die de mama’s allemaal beantwoorden. Iedere mama beantwoordt ze natuurlijk weer anders! Heel leuk om te zien. En ik dacht; zo leren jullie mij ook weer wat beter kennen.

Hou je vast, hier komen de 20 vragen!

Ben jij een werkende mama of een thuisblijf mama?

Ik vind dat alle mama’s werkende mama’s zijn, want het moederschap is ook gewoon keihard werken. Ik werk nog wel naast het moederschap. Ik werk 24 uur als verzorgende IG in een verpleeghuis. Met de bijbehorende avond- en nachtdiensten, weekenddiensten en feestdagen.

Zou je het anders willen?

Ik vind het fijn om te werken, zodat ik ook nog Tamara ben en niet alleen mama. Wel zou ik de weekenden en feestdagen graag vrij willen, nu ik een kleine heb. Ook vind ik de nachtdiensten niet helemaal ideaal. Wie weet verruil ik ooit het bed voor kantoor of iets dergelijks?!

Mijn kind slaapt altijd in zijn eigen bedje/wiegje?

Jaxx heeft de eerste 6 weken bovenop mij ‘gewoond’. Tijdens een opname in het ziekenhuis leerde hij zelf te slapen. Vanaf 8 weken is van zijn wiegje in onze kamer naar zijn ledikant in zijn eigen kamertje gegaan. Hier slaapt hij elke nacht in. Heel soms overdag wilt hij lekker tegen mij aan slapen in ons bed.

De beste aankoop voor je kindje?

Jeetje, dat zijn meerdere dingen denk ik. Sowieso de Joolz kinderwagen. De relaxstand van het zitgedeelte is echt ideaal. Jaxx wilde op een gegeven moment echt niet meer in de reiswieg liggen. Ook de Wubbanub speen was hier de oplossing. Door het knuffeltje kon ik de speen ‘stutten’ tegen het ledikant, waardoor hij ‘s nachts niet uit zijn mondje viel. Scheelde heel wat slapeloze nachten haha! En als laatste ben ik ontzettend blij met onze Stokke stoel. Jaxx zit er prima in en kan dan lekker zijn hapjes eten aan tafel bij ons.

Hoeveel kinderen wens je?

Ik wilde altijd maar één kindje en na de eerste maanden met Jaxx (veel huilen door de koemelkallergie en reflux), is deze mening eigenlijk niet veranderd. Onvoorwaardelijke liefde, maar ook loodzwaar.

Date Night (een uitje alleen met je partner)? Hoeveel dagen/avonden per maand?

Eigenlijk véél te weinig. We halen de 1x in de maand geeneens. Daar willen we wel zo snel mogelijk verandering in brengen. Nooit wat samen doen is namelijk niet goed voor je relatie.

Favoriete bezigheid van je kindje?

Jaxx is dol op buiten wandelen. Hij is dan altijd heel rustig en kijkt lekker om zich heen. Ook spelen op de vloer (rollen, gillen, yogaposes doen) vindt hij leuk. De laatste twee maanden is staan op mama haar benen ook helemaal het einde! En uiteraard knuffelen met mama haha.

Heb je tijdens de zwangerschap een miskoop gedaan?

Niet persé een miskoop, maar ik had echt veel te veel kleding gekocht. Uiteindelijk kon ik alles al vrij snel weg doen. Ook hadden we zo’n elektrische schommelstoel gekocht, met geluid en trillingen. Jaxx kon er alleen maar heel hard in huilen, geen succes dus haha!

Het favoriete eten van je kindje?

Jaxx vindt gelukkig heel veel lekker. Van fruit is hij dol op banaan en mango. En qua groente vindt hij wortel (met aardappel of vlees) en bruine bonen met appel lekker. Tussendoor drinkt hij graag een fruitsapje van healthy people. Jaxx krijgt tot nu toe voornamelijk eten uit potjes, omdat hij reageerde met eczeem en krampen op vers eten. Binnenkort wil ik toch een Babycook aanschaffen, zodat ik grote hoeveelheden in 1x kan stomen!

Hebben jullie een grotere (gezins)auto aangeschaft?

Eigenlijk niet! Ik heb een Suzuki Splash en daar kan altijd net aan alles in haha. De auto heeft een grote emotionele waarde, waardoor ik hem ook niet even zou inruilen of verkopen. Damiën heeft een mega Chevy Van en ik denk dat die wel groot genoeg is voor alle spullen!

Ben je nu zwaarder of lichter dan voor het moederschap?

Ik ben net zo zwaar. Ik was tijdens de zwangerschap maar 5 kilo aangekomen, dus er hoefde ook niks af na de bevalling. Jaxx zelf was al 4,3 kilo! Na de bevalling was ik zelfs onder het gewicht van voor de zwangerschap. Nu ben ik weer op hetzelfde gewicht.

Wat is je droom vakantie met kids?

Disneyland! Ik ben er zelf nog nooit geweest. En het lijkt me zo magisch, zeker met een kleintje. Die kijkt dan zijn ogen uit. Maar zolang we samen zijn, is het al een droomvakantie!

En je droom vakantie zonder kids?

Ik weet niet of ik ooit zonder Jaxx op vakantie zou kunnen gaan haha! Anders lijken de Bahama’s, Hawaii of de Malediven me heel mooi. Lekker relaxen in je strandhuisje, kijkend naar het witte strand met helderblauwe zee. Met een heerlijke cocktail; niks moet, alles mag. Oja, en uitslapen!!

Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?

Wat niet? Ik heb opeens structuur in mijn leven, ik moet rekening houden met een mini mensje. Kan ‘s avonds niet zomaar op stap gaan. Alles moet gepland worden of er moet oppas geregeld worden. Ook zijn de nachten korter geworden en de dagen langer. Maar wat er echt veranderd is: mijn hart is opeens heeeeel veel groter! Er houdt iemand onvoorwaardelijk van je!

Mijn hart smelt als ik ……….. (maak de zin af)

Als ik Jaxx om 23:00 voor de laatste fles uit bed haal. Hij blijft dan slapen, maar kruipt dan helemaal tegen mee aan. Genieten! En eigenlijk ook elke keer als hij lacht, slaapt, speelt… gewoon altijd!

Waar shop jij de leukste kinderspullen?

Kleding bij Zara, Mango en H&M. Ook ben ik gek van de kledingmerken Mini Rodini, Bobo Choses en CarlijnQ. Speelgoed en spulletjes voor de slaapkamer, koop ik op verschillende websites. Bijvoorbeeld Wehkamp, bol.com, mamaloesbabysjop en mevrouw schaap!

Favoriete mama make-up en verzorgingsproducten?

Ik gebruik make-up van MAC, Revlon, Hema en Kruidvat. Heel verschillend dus. Wel gebruik ik graag de oogschaduw van Dior; ik vind de mooi en ze blijven goed zitten! Op mijn vrije dagen probeer ik weinig make-up te dragen, zodat ik gewoon met Jaxx kan knuffelen. Qua verzorgingsproducten gebruik ik alles van Lush. Die producten ruiken echt fantastisch en er zit geen troep in!

A-merk of huismerk?

Het verschilt, maar met veel producten gebruik ik wel A-merk. Luiers koop ik meestal van Pampers en voeding meestal van Olvarit. Dit omdat deze potjes ook koemelkvrij zijn. Ook Jaxx zijn sapjes koop ik van Healthy People, omdat ik weer dat er geen melk in zit! Voor ons zelf koop ik ook veel A-merk, maar met koekjes of chips maakt me dat dan weer helemaal niet uit.

Heb je altijd een kinderwens gehad?

Ja, absoluut! Ik wilde graag jong moeder worden, maar dat heb je niet voor het zeggen. Damiën had nog niet zo de behoefte aan kinderen, dus ik moest even wachten. Uiteindelijk werd ik op mijn 26e vrij voor zwanger. Mooie leeftijd!

Wat is het leukste aan het moederschap?

Alles, behalve de slapeloze nachten! Er is een mini mensje dat alleen van jou zoveel houdt. En andersom ook. Hoe mooi is dat?!

Liefs Tamara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *