Doorkomende tandjes

Het leed dat doorkomende tandjes heet… Er zijn kindjes die er helemaal geen last van hebben, of minimaal, maar dat geldt niet voor Jaxx. Hij heeft er ontzettend veel last van, al een tijdje. De nodige huilbuien kwamen weer opzetten en ook de nachtelijke wakkere uurtjes. Zat ik weer met een baby in mijn armen midden in de nacht.

Ik merkte dat Jaxx overdag erg aan het jengelen was en over het algemeen betekend dat bij Jaxx dat er wat aan de hand is. Vervolgens beet hij op alles wat los en vast zit, kwijlde hij enorm en wreef de hele dag over zijn gezicht. Ik keek in zijn mondje en zag de aankomende tanden al in zijn tandvlees zitten. Vervolgens heb ik werkelijk heel dr. Google afgezocht naar hulpmiddeltjes! Ik deel hieronder mijn ervaring met de nodige middeltjes.

Dentinox:
Dentinox Suikervrij wordt gebruikt bij de behandeling van pijn bij het doorkomen van de eerste tandjes en geeft vermindering van pijn. Dentaal gebruik.
Dentinox Suikervrij bevat als werkzaam bestanddeel lidocainehychloride.

Dat lidocainehychloride zorgt ervoor dat het tandvlees verdooft. Een collega van mij heeft het zelf weleens op haar tandvlees gedruppeld en gaf aan dat het inderdaad verdoofde. Ik gebruikte het 4x per dag bij Jaxx, maar had niet het idee dat het hielp. Hij werd niet rustiger op minder bijterig na het toedienen van Dentinox.

Chamodent:
Chamodent druppels verzachten de pijn bij doorkomende tandjes. Het bestaat uit vijf verschillende homeopathische bestanddelen. Deze verminderen niet alleen de pijn, maar helpen ook de bijkomende klachten zoals koorts, diarree, hangerigheid, onrust en slechte eetlust verminderen. Ook kan het een oorontsteking voorkomen.

Het feit dat het homeopathisch is, vind ik heel fijn. Zo heb ik niet het idee dat ik Jaxx allerlei ‘troep’ geef. Over chamodent kan ik zeggen dat het bij Jaxx echt werkt! Bij acute pijn mag je ieder uur 3 druppeltjes geven. Op een gegeven moment was de Chamodent op en ik dacht: Ach, ik haal geen nieuw flesje, niks helpt tegen de pijn. Gevolg: Jaxx werd nog meer jengelig en sliep bijna helemaal niet meer. Snel een flesje gehaald en het ging al gauw weer wat beter!

Bijtring (gekoeld):
In grootmoeders tijd gebruikten ze al gekoelde bijtspulletjes. De kou verdooft de pijn en haalt zo ook de ergste jeuk voor even weg. Wij hebben zelf echt allerlei bijtringen, van hout tot plastic, en Jaxx vindt ze wel ok├ę. Gekoeld is voor hem een beetje gek. Hij weet niet zo goed wat hij ermee aan moet en je ziet zijn gezichtje een beetje betrekken. Misschien is dat handiger als hij wat ouder is. Jaxx vindt de houten bijtspeeltjes en bijtkralen wel fijn. Voor het moment helpt dat en haalt het in ieder geval de grootste irritatie weg!

Dit waren de 3 ‘middeltjes’ die ik even met jullie wilde delen. Er zitten geen wondermiddeltjes tussen, maar ik weet het grootste wondermiddel wel: knuffelen! Het enige wat echt helpt en troost, is lekker knuffelen. Dagen liep ik met hem door het huis of ging ik met hem op bed liggen. Jaxx wordt daar heel rustig van en valt dan heerlijk in slaap bij me. Het is een periode waar je doorheen moet, maar uiteindelijk kunnen ze door die tanden wel biefstuk gaan eten! ­čśë

Oja, Jaxx zijn tandjes zijn hier nog steeds niet door.. wij knuffelen nog even verder!

Liefs, Tamara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *