Kindjes vs. de zomer

Het zonnetje begint alweer meer te schijnen en we gaan massaal naar buiten, super fijn natuurlijk, maar ik zit nog even met mijn handen in het haar. Dit wordt de eerste zomer met ons kleintje, dus hoe ga je hier nou eigenlijk mee om?

Laat ik beginnen dat ik echt een niet realistische angst heb als het gaat om mijn kindje en de zon, bij elk zonnestraaltje op zijn huidje word ik al panisch en bij elke windvlaag vraag ik mij af of hij wel genoeg kleertjes aan heeft. Ach, laten we het houden op een gezonde dosis ‘ik-ben-voor-het-eerst-mama-bezorgdheid’.

Om je kindje tegen het zonnetje te beschermen is het heel belangrijk dat je een zonnebrand factor 50 gebruikt, zelfs wanneer je kindje onder de parasol aan het spelen is kan hij of zij nog verbranden! Een goede bescherming is dus heel belangrijk. Ook een petje of hoedje is aan te raden bij de kleinere kindjes, het zonnetje komt zo door de dunne haartjes heen en we willen natuurlijk geen verbrand bolletje. Speelt of zit je kindje al wat meer? Dan kan je zelf denken aan een hoedje met een flapje in de nek, hierdoor wordt ook de nek beschermd tegen de zon. Een zonnebril is zeker nog een waardevolle toevoeging aan de zomerstash van je kleintje, let er wel op dat deze een CE keurmerk heeft

Naast alle petjes, hoedjes en crèmes is het zeker aan te raden om helemaal niet het zonnetje in te gaan tussen 12 uur en 3 uur in de middag, dan is de zon op het sterkst! Ook met het spelen in water heeft je kindje meer kans om te verbranden. Naast alle middeltjes en trucjes voor de huid van je kindje, is het ook van belang dat je kindje voldoende drinkt. Vooral bij warm weer heeft je kindje behoefte aan meer drinken. Geef bijvoorbeeld tussen de flessen door een beetje water of thee. Toch, ondanks alle maatregelen, een beetje verbrand? Zorg dan dat je het huidje van je kindje goed koelt en ga smeren met een after-sun crème. Een nat washandje kan ook zeker verkoelend werken.

Heb jij nog perfecte tips voor de zomer? Laat het ons weten!

Liefs,
Tamara & Erin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *